Tražiti
Izbornik

Ti si ovdje: Uvod Blog Kako urediti malu kupaonicu i vizualno je povećati

Kako urediti malu kupaonicu i vizualno je povećati

Mučite li se s nedostatkom prostora u kupaonici? Nema problema, čak i mala kupaonica može se pretvoriti u ugodan, prozračan prostor. Savjetovat ćemo Vas kako malu kupaonicu učiniti vizualno većom i zadovoljiti sve funkcionalne zahtjeve.

Odaberite svijetle boje

Svijetla boja očit je izbor za malu kupaonicu. Odaberite krem, bež, svijetlo sivu ili smeđu boju. Ako vas brine sivilo, poigrajte se s drvenim ili kamenim dekorima.
Ne želite li odustati od hrabrijih boja, posvetite im samo jedan zid – primjerice, iza ogledala ili pod tušem ili ih iskoristite za manje elemente poput slavina i dodataka.

Što manje spojeva, to bolje

Veliki broj spojeva vizualno dijeli kupaonicu. Nasuprot tome, velike pločice daju čist i luksuzan dojam. A ako želite nešto stvarno dizajnersko, kombinirajte ih s 3D pločicama. No postupajte s njima pažljivo, baš kao i s hrabrim bojama. Oni će biti jedinstveni dominantni element u kupaonici.

SAVJETČak i mala kupaonica može izgledati luksuzno. Pročitajte naših 7 savjeta za opremanje luksuzne kupaonice.>>

Umjesto tuš kade

Ovo ima smisla, naravno. Kada bi zauzela više prostora. Ali tuš kabina mora biti pravilno odabrana. Tada ne samo da će uštedjeti prostor, već i vizualno povećati kupaonicu.

Idealno rješenje je walk-in tuš bez kade, tj. s otvorenim ulazom. Pod u ravnini s jednoličnim podom od pločica djelovat će kao nastavak prostorije. Paravan bi idealno trebao biti izrađen od klasičnog prozirnog stakla, koje neće dijeliti prostoriju.

Imate pravokutnu kupaonicu? Tada ne morate brinuti o kraćoj pravokutnoj kadi. Ali razmislite imate li pravi prostor za to, s obzirom na položaj umivaonika, WC-a i perilice rublja.

WC školjka koja ne zauzima prostor

Ako imate kupaonicu s WC-om, odlučite se za viseću WC školjku montiranu na pregradni instalacijski sustav. Mehanizam za ispiranje na samostojećim WC školjkama zauzima previše prostora i vizualno razbija sklad kupaonice. Osim toga, danas je prilično retro.

Pažljivo birajte namještaj

Idealni su širi, ali manje duboki ormari koji ne strše toliko u prostor. Također na najučinkovitiji način iskoristite prostor ispod sudopera. Odaberete li nadgradni sudoper (koji nije ugradbeni), dobit ćete još više prostora za pohranu.

S druge strane, izbjegavajte otvorene police, koje bi Vam smetale, a površine neka budu što čistije. Ukoliko imate mogućnost, policu u tuš kabini riješite u obliku udubljenja u zidu (niše). Izgleda dizajnerski i štedi malo prostora.

Može li perilica rublja biti negdje drugdje?

Kod opremanja kupaonice automatski u obzir uzimamo i perilicu rublja. Ali zauzima puno prostora. Razmislite ima li mjesta za to negdje drugdje.
Ako Vam je kupaonica jedina opcija, pokušajte perilicu rublja što više uklopiti u prostor i iskoristite prostor iznad nje. Na primjer, možete je postaviti pokraj ormarića za umivaonik i produžiti gornji dio ormarića iznad perilice rublja. Ili postavite sustav polica s kutijama za pohranu na zid iznad nje.

Veliko ogledalo vizualno povećava prostor

Savršen način da vizualno povećate kupaonicu je veliko ogledalo. Zatim bi trebala biti rasvjeta pored njega s obje strane kako ne biste imali sjene na licu. Odlično rješenje je LED ogledalo s ugrađenim svjetlima. Tako ćete uštedjeti prostor oko ogledala i učiniti da prostorija izgleda skladnije bez lampi koje strše u prostor.


Rado ćemo izraditi LED ogledalo po Vašoj mjeri. Možete odabrati optimalnu veličinu, ali i boju svjetla. Pametni dodaci poput ugrađenog kozmetičkog ogledala, bluetooth zvučnika, grijača ogledala protiv zamagljivanja ili meteorološke stanice s WIFI-jem izvrsni su dodaci.

Pregledajte naš asortiman prilagođenih LED ogledala.

Odaberite reflektore

U kupaonici obično nemamo dnevnog svjetla, pa se moramo osloniti na umjetnu rasvjetu. A što je više svjetla, prostorija izgleda prostranije. Za malu kupaonicu najbolji su izbor ugradbeni reflektori u strop. Ne zauzimaju prostor i mogu se slobodno postaviti. Svjetlost će biti ravnomjerno raspršena po prostoriji.

Ali nije samo dizajn bitan kod svjetiljki za kupaonicu. Čitajte dalje kako biste saznali kako odabrati pravu rasvjetu za svoju kupaonicu.

Natrag na pregled

Gore