Tražiti
Izbornik

Ti si ovdje: Uvod Blog 7 savjeta i foto inspiracija za luksuzne kupaonice

7 savjeta i foto inspiracija za luksuzne kupaonice

Imamo 7 savjeta i puno inspiracije o tome kako da opremite svoju kupaonicu tako da bude doista luksuzna.

Svatko ima malo drugačiju ideju o luksuznoj kupaonici. Ali jedna stvar koja je zajednička ovim idejama je dojam luksuza koji nam ostavljaju. Ako želite da Vaša kupaonica izgleda ovako, nemojte se držati samo cijene. Imamo 7 savjeta i obilje inspiracije kako da Vaša kupaonica bude uistinu luksuzna.

1. Pločice velikog formata rade pola posla

Što manje zglobova, to bolje. Pločice velikog formata daju dojam čistog dizajna. Prirodni mramor, kamen ili drvo izgledat će savršeno, ali tu morate računati na višu cijenu. Međutim, danas su dostupne i vrlo uvjerljive imitacije koje će obaviti isti posao.

Nemojte se bojati ni struktura. 3D pločice će privući poglede i biti lijepa dominanta u kupaonici. Ipak, bolje je ne pretjerivati s njima i više ih koristiti za isticanje određenog dijela prostorije. Na primjer, iza kade ili ogledala.

                       

2. Idite na prirodne materijale i prigušene boje

Mramorne, kamene ili drvene pločice – već smo to rekli. Ali idealno bi bilo da se držite prirodnih materijala u cijeloj kupaonici, čak i za ukrase. Iznimke mogu biti nedavno popularni beton ili određene vrste metala poput mesinga ili mat nehrđajućeg čelika. Betonski umivaonici ili mesingane slavine svakako su luksuzna stavka.

A priroda također dominira bojama. Ako imate veći prostor, nemojte se bojati odabrati tamne nijanse čak i na velikim površinama. Crna je simbol luksuza. Osobito u kombinaciji s drvenim ili zlatnim elementima. Dani bijelih umivaonika i WC-a također su davno prošli. Ali slobodno se držite klasične bijele keramike ako žudite za njom. Samo odaberite oblik modernog dizajna.

                                          

3. Ako ćete kopati, iskoristite to

Planirate veliku obnovu ili samo gradite svoj dom? Zatim neka se napravi spušteni strop za rasvjetu i niša u zidu koja će služiti kao polica. Ovi moderni elementi Vašoj će kupaonici dodati dašak luksuza, a u kombinaciji s dekorativnom rasvjetom osigurat će ugodnu atmosferu. Osim toga, niša nije orijentirana samo na dizajn, već i na uštedu prostora. To daje prostoriji prozračnost.

                     

4. Igrajte se rasvjetom

Prava rasvjeta može potpuno promijeniti cjelokupni dojam. Trebat će Vam tri: strop, ogledalo i ukrasna. Kakva svjetla odabrati kako bi kupaonica izgledala luksuzno?

  • Stropna rasvjeta – ako imate puno prostora, možete odabrati dizajnerski luster. U slučaju manje kupaonice, reflektori će biti najbolji izbor.
  • Osvjetljenje ogledala - ogledalo mora biti osvijetljeno s obje strane kako biste se mogli jasno vidjeti. LED ogledala izgledaju luksuzno sa ugrađenom rasvjetom. Osim toga, možete odabrati pametne dodatke za ogledalo kao što su vremenska stanica, zvučnik ili čak grijanje kako biste spriječili zamagljivanje ogledala.
  • Dekorativna rasvjeta - ako imate spuštene stropove i nišu u kupaonici, svjetla svakako postavite tamo. Druga mogućnost je pozadinsko osvjetljenje ormarića ispod umivaonika, kade ili tuša.

                                                                  

5. Velikim ogledalom možete vizualno povećati prostor

Luksuzne kupaonice karakterizira otvoren, prozračan prostor. Vizualno ga možete povećati velikim ogledalom. LED ogledala se izrađuju po narudžbi u dimenzijama do 200 x 100 cm. Mogu biti dominantan element dizajna u Vašoj kupaonici koji će zajamčeno privlačiti pozornost.
Jačinu osvjetljenja možete podešavati i sami, kako bi Vam LED ogledalo osiguralo dovoljno svjetla za jutarnju higijenu i opuštajuću atmosferu za večernje kupanje.

                     

6. Ako birate tuš, onda birajte walk-in

U luksuznoj kupaonici, samostojeća kada je vjerojatno prva stvar na koju ćete pomisliti. Ali otvorena tuš kabina, idealno bez kade , također će izgledati sjajno. To će pod ujednačiti u cijeloj prostoriji, vizualno povećavajući prostor. U kombinaciji s jednostavnim staklenim paravanom, tuš kabina će izgledati minimalistički i sve pa tako i luksuzno.

7. Luksuz je i u detaljima

Pritom ne mislimo samo na dekoraciju, već i na funkcionalnu opremu, poput slavina. Odaberite dizajnerske komade od mesinga ili mat nehrđajućeg čelika, na primjer. Držite se minimalizma i fokusirajte se na kvalitetne materijale, zanimljive oblike i teksture. Čak i dozator za sapun može poslužiti kao ukras. Ako u svojoj kupaonici imate dnevnog svjetla, dodajte prirodni element u obliku biljke u zanimljivu teglicu ili vazu.

                     

Inspirirani modernim i praktičnim LED ogledalima? Pogledaj cijeli asortiman LED ogledala koje možete prilagoditi svojim željama.

Natrag na pregled

Gore