Tražiti
Izbornik

Ti si ovdje: Uvod Blog Koja je idealna visina zrcala u kupaonici?

Koja je idealna visina zrcala u kupaonici?

Planirate kupiti zrcalo za svoju kupaonicu i zapeli ste oko njegovih dimenzija? Koja je idealna visina zrcala i koliko visoko iznad umivaonika treba biti postavljeno? Pogledajmo.

Visina kupaonskog zrcala je individualna stvar

Trebali biste moći vidjeti cijelo svoje lice i torzo u ogledalu, barem do razine prsa. Minimalna visina kupaonskog zrcala je dakle 60 cm. To ne znači da je to idealno rješenje.

Ako imate velike razlike u visini između članova obitelji, potrebno je prilagoditi visinu zrcala u skladu s tim. Donji rub zrcala trebao bi biti 100-120 cm iznad tla, a gornji rub mora prelaziti preko vrha glave svakoga tko će ga koristiti. Stoga vodite računa o visini najvišeg i najnižeg člana kućanstva. Bolje je ostaviti marginu i odabrati veću veličinu.

U kupaonici se pak ne preporučuje da zrcalo bude skroz do poda. Kao prvo, to nema previše smisla, jer ćete ga staviti iza umivaonika i mogli biste početi nepotrebno ispitivati vlastito tijelo.

Rezimirajmo osnove o visini i postavljanju zrcala u kupaonici:

  • Minimalna visina zrcala je 60 cm.
  • Svi članovi kućanstva trebali bi se moći vidjeti u zrcalu od prsa do vrha glave (s velikom marginom).
  • Donji rub zrcala trebao bi biti 100-120 cm iznad tla.

Koja je idealna širina kupaonskog zrcala?

Trebali biste moći vidjeti svoja ramena u zrcalu, ali inače širina uglavnom ovisi o vašim željama. Ako imate malu kupaonicu, šire zrcalo može je učiniti vizualno većom. Zrcalo će vam također pomoći da u kupaonicu unesete više svjetla jer će ga reflektirati.

U asortimanu LED zrcala Artalo možete odabrati visinu i širinu zrcala prema svojim potrebama, do veličine 100×200 cm. S ugrađenom rasvjetom bit će prekrasan dizajn u kupaonici.

Gdje postaviti zrcalo?

Iznad umivaonika, naravno. Ali ako planirate potpuno novu kupaonicu i možete točno odabrati gdje će biti umivaonik, vrijedi razmisliti o tome.

Ako je vaša kupaonica tamnija ili jednostavno želite dodati više svjetl, postavite zrcalo nasuprot izvora svjetlosti. To može biti prozor, umjetna rasvjeta ili ulaz u kupaonicu. Zrcalo će reflektirati svjetlost i čak i mračniji prostor pretvoriti u lijepo osvijetljenu kupaonicu.

Ali također razmislite o činjenici da zrcalo postavljeno uz vrata može biti pomalo zastrašujuće. Zamislite da navečer odete na WC i u zrcalu vidite neočekivane pokrete u hodniku ili u susjednoj sobi. To može biti pomicanje zastora ili sjena grane u naletu vjetra - ali ne možete to racionalizirati u toj sekundi.

Kako riješiti zrcalo u kupaonici za djecu?

Ako vam veličina kupaonice dopušta, svojoj djeci možete sami napraviti higijenski kutak. Posebno će djevojčice uživati u kutku za djevojčice u koji mogu staviti četkicu za zube, omiljenu pastu za zube, češalj, gumice za kosu i druge sitnice. Visina zrcala se tako može u potpunosti prilagoditi njima.

U maloj kupaonicnajčešće rješenje je stolica na koju se klinci mogu popeti. Potom postavite zrcalo što niže iznad umivaonika kako bi se djeca dobro vidjela. Posljednje rješenje je manje zrcalo na ruci koje se također može savijati gore-dolje. Takva zrcala imaju tendenciju povećanja s jedne strane, pa će vam dobro doći za lakše šminkanje ili brijanje.

Veliko zrcalo nije jedini način da vizualno povećate svoju kupaonicu. Ako se radi o manjem prostoru, mnoštvo korisnih savjeta pronaći ćete u Kako opremiti malu kupaonicu i vizualno je povećati.

Natrag na pregled

Gore